Vi erbjuder lektionsverksamhet på våra ponnyer och ridhästar för alla nivåer!

 

Vår personal:

Linda Herlitz, instruktör

 

Info om ridgrupper

knatteridning från 4år (60 min inklusive teori och ridning)

Tillsammans med förälder och ridlärare görs ponnyerna i ordning för ridning. När detta är klart går vi in i ridhuset eller ut en sväng i stora hagen, förälder leder själv sitt barn. Eleverna försöker att hitta balansen på hästryggen, följa med i hästens rörelser, träna grundsits och bekanta sig med hästen.

Nybörjare från ca7år (90 min inklusive teori och ridning)

Med hjälp av förälder görs ponnyn i ordning för ridning. Eleverna försöker följa med i hästens rörelser, träna grundsits och ridvägar. Kan en del av lektionen rida själv utan ledare.

Nivå 1 (90 min inklusive teori och ridning)

Här utvecklas ridträningen. Eleverna jobbar med sitsen och grundläggande hjälper, dvs framåtdrivande, förhållande och vändande hjälper. Under lektionerna tränas olika ridvägar. Eleven ska själv kunna kontrollera sin häst i skritt och trav. På denna nivå kan även vissa elever vara mogna att testa på galopp.

Nivå 2 (90 min inklusive teori och ridning)

Här fortsätter ridträningen att utvecklas. Under lektionerna utvecklas ridvägarna. Eleverna förväntas kunna hantera sina hästar i galopp 1 och 1, mogna för att pröva galoppera alla samtidigt.

Nivå 3 (60 min ridning)

Här fortsätter ridträningen att utvecklas och till de grundläggande hjälperna läggs även den sidförande hjälpen in. Eleverna förväntas själva kunna hantera sina hästar i galopp samtidigt.

Nivå 4 (60 min ridning)

Det här är första steget för de elever som siktar på att så småningom börja tävla. Lektionerna varierar varje vecka mellan dressyr/markarbete/hoppning. Betoning läggs på korrekt sits, position och hjälpgivning och noggranna vägar. Eleven introduceras inför att arbeta sin häst mer självständigt.

 

OBS!

I alla ridlektionstider ingår uppsittning och avsittning.

Ryttare på egen häst/ponny är välkomna att anmäla sig till alla nivåer.