Ridläger på Gannarve ridskola

 

På gården finns cirka 30 hästar av olika raser. På vära läger tar vi emot max 16 deltagare. Eleverna delas in i olika grupper beroende på deras ridkunskap. Varje deltagare får en häst, russ eller korsningsponny som de under lägrets gång har som deras egen.

 

Ridlägren

Vi rider cirka 3 timmar per dag uppdelat på två lektioner. Den ena lektionen tränar vi dressyr eller hoppning och den andra lektionen rider vi ut i naturen. Här finns outtömliga variationer för terrängridning i kanske Gotlands vackraste omgivningar. Ni får även rida och bada med hästarna. Vid dåligt väder finns även ett ridhus. Den tid som inte tillbringas med hästarna eller i stallet ägnas åt bl.a. teori, lekar och pyssel med hästarna. Sista kvällen på lägret grillar vi korv på stranden.

 

Ridlägerledarna

Våra ridlärare är alltid noga utvalda. För att läsa på mer om årets ledare klicka HÄR. 

 

Dagridläger

I sommar kommer vi att erbjuda chansen att gå på dagridläger under två olika veckor 6 och 7. (Exakta datum ligger på SRR's hemsidan. Länk finns här till höger.) Dagridlägret börjar 9.30, då rider eleverna ett pass på volten. Sedan bjuds det på lunch innan det är dags för nästa ridpass, även detta på volten. Efter det andra ridpasset kommer någon form av aktivitet annordnas, ex. teori. Dagen slutar då kl 16.30. Dagridlägret anpassas efter nivån på deltagarna, men för att få deltaga så måste de kunna skritta och trava på egenhand. Lägret kostar 500kr/dag.

 

Boende och mat

Under lägren inkvarteras ni i en logementsbyggnad bestående av två våningar. Den undre våningen har tre rum och den övre våningen har två stora rum. Varje rum har fyra sängar. På undervåningen finns det även ett TV-rum, WC, tvätt och duschrum.

Elever har egen matsal där de intar frukost, lunch, middag samt kvällsfika.

 

Ridkunnighet:

Minst ett års ridvana

Minimiålder 10 år

Maxvikt 55-60 kg

Maxlängd 170 cm

Ansvarsförsäkring finns                     

 

Ankomst första dagen är mellan kl. 12-14. Om hämtning vid båt eller flyg behövs, så går det att ordnas mot en mindre kostnad. Varje läger avslutas med en hopptävling då alla föräldrar är välkomna att komma och titta på.

 

Utrustning:

 • Ridkläder (vi rider inte i linne)
 • Ridhjälm
 • Säkerhetsväst är önskvärt men inget krav
 • Ordentliga skor att gå i hagen med
 • Regnkläder och stövlar
 • Badkläder
 • Övrig personliga kläder
 • Sovkläder
 • Toalettartiklar till exempel tvål och schampoo
 • Lakan och handdukar
 • Ev. pengar då det finns en liten kiosk på gården

 

Anmälan

Amälan till alla läger görs på SRR's hemsida.

Vid anmälan av dagridläger (läger 1, 6 och 7) så gör ni en vanlig bokning men skriver dit vilka dagar under veckan som ni vill deltaga. Ingen anmälningsavgift för dagridlägren.

Klicka på länken här under för att komma dit.

SRR: http://www.ridlager.se/ridlaeger/gannarve-ridlaeger

 

 

Kontakt:

Susanne Herlitz

070-624 06 65

Tel och fax: 0498-24 41 60

E-post: sussi.herlitz@hotmail.com


BANKGIRO NR. 5867-2064
VI HÄLSAR ER VÄLKOMNA